Marco van Ginkel wil deze zomer de overstap maken naar Ajax. Zo laat Marc Overmars vandaag weten in De Telegraaf. “We hebben Marco gepolst en hij wil dolgraag naar Ajax”, aldus de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers. Ajax heeft Van Ginkel op het oog als opvolger van Siem de Jong. De clubtopscorer van Ajax wil de overstap maken naar het buitenland.

Vitesse wil vooralsnog niet meewerken aan een transfer van Van Ginkel. “Ze zeggen daar: ‘We verkopen niet aan Ajax. Wij bepalen’. Ik reken er niet op dat Marco deze zomer naar Ajax komt”, aldus Overmars die wel denkt dat de stap voor Van Ginkel goed zou zijn. “In de Champions League kan hij zich – met het oog op het Nederlands elftal – bij ons beter en sneller ontwikkelen. Bij Vitesse kan hij ook nog stappen maken, maar minder snel.”

Ondanks de interesse in Van Ginkel, ziet Overmars het ook zitten als spelers als De Jong, Christian Eriksen en Toby Alderweireld blijven. “Sterker, ik zou het prachtig vinden als bijvoorbeeld Siem nog een jaar blijft. Maar je moet ook reëel zijn. Alle drie de jongens staan er in heel Europa goed op. Het is goed voor hun ontwikkeling om te gaan en Ajax ontvangt een mooie prijs. Dan heb je bij een transfer alleen maar winnaars.”