Van Hanegem kritisch over Ten Hag: “Ik vond het allemaal zo vreselijk klein”

Willem van Hanegem, oud-speler en -trainer van Feyenoord, heeft vandaag kritische noten gekraakt over uitspraken van Ajax-trainer Erik ten Hag. Ten Hag gaf gisteren in het Ziggo-programma Rondo aan dat Ajax vaak wordt benadeeld in zowel de Champions League als in de Eredivisie.

“FC Groningen-uit, omdat Kaj Sierhuis hands had gemaakt bij de 1-0, in een wedstrijd waarin Ajax er echt niets van bakte”, schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Ten Hag was nog niet klaar. Want laten we allemaal de strafschop die Sergiño Dest niet kreeg tegen PSV, in vredesnaam niet vergeten.”

“Ik vond het allemaal zo vreselijk klein”, gaat de boze Van Hanegem door. “Dit is de trainer van de club waarvoor afgelopen seizoen heel het competitieschema op de schop moest, om de spelers maar zo fit mogelijk te kunnen houden.” Iets wat uiteindelijk goed was voor het gehele Nederlandse voetbal, want Nederland kreeg zo de broodnodige punten binnen voor de UEFA coëfficiënten ranglijst.

Van Hanegem is nog niet klaar. De oud-Feyenoorder, die als speler en als trainer vaak werd vernederd door de Gouden Ajax-ploegen van de jaren zeventig en negentig, houdt blijkbaar alles bij in zijn Ajax-schriftje. “Vorig seizoen zag ik toch echt Kostas Lamprou namens Ajax Sam Lammers volledig omverlopen, maar Serdar Gözübüyük en de VAR keken net even de andere kant op. Het werd 4-4. Vorig seizoen won Ajax ook met 0-1 bij VVV-Venlo. Die ploeg had keurig gescoord, maar omdat Martin Samuelsen een vingertje op het shirt van Nicolás Tagliafico had gelegd, greep de VAR toch maar even genadeloos in.”

Ook in de uitwedstrijden van vorig seizoen tegen PEC Zwolle en FC Groningen kwam Ajax goed weg, volgens De Kromme. “Maar nu zag ik de trainer van het grote Ajax bloedserieus tegen die eveneens zo aangeslagen journalist zeggen dat zijn club zo vreselijk vaak wordt benadeeld. Keer op keer. Als mijn vriend Sjaak Swart zoiets roept, liggen we allemaal een week in een deuk. Maar Ten Hag heeft een paar wedstrijden gewonnen en dan knikken we allemaal maar ja en amen”, zo besluit de gefrustreerde geboren Bressiaander zijn klaagzang.

Dat Ajax veelal in de onderzoeken naar scheidsrechterlijke dwalingen bovenaan staat als meest benadeelde club, onder andere in onderzoeken van het Algemeen Dagblad, zet de 75-jarige columnist niet aan het denken. Zijn Ajax-column is weer geschreven. Ga zo door, Willem!

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.