Ajax Goal thuis Van de Beek, Schöne, Neres

Van Hanegem na PSV – Feyenoord: “Ajax grote favoriet voor de titel”

Willem van Hanegem ziet Ajax als de grote titelfavoriet. De 74-jarige ex-Feyenoorder schrijft dat in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. ‘De Kromme’ zag de beide concurrenten van Ajax, PSV en Feyenoord, tegenover elkaar staan in de finale om de Cruijff Schaal (0-0, Feyenoord w.n.s.).

Van Hanegem was niet onder de indruk van de Eindhovense en Rotterdamse formatie. “Vooraf had ik er wel verwachtingen van, maar het viel me tegen. In het begin van de voorbereiding zag ik PSV een oefenwedstrijd spelen waarin ze heel snel druk zetten. Nou, dacht ik toen: als dat het stempel van de trainer Van Bommel wordt, dan spreekt me dat erg aan. Maar tegen Feyenoord, in de eerste écht serieuze wedstrijd, zag ik dat niet terug”, vindt Van Hanegem.

Daarom ziet de voormalig international Ajax als de grote kandidaat. “Met het oog op de competitie ben ik na de Johan Cruijff Schaal vooral bevestigd in wat ik al dacht: dat Ajax de grote favoriet is voor de titel. In die ploeg zit het meeste voetbal. En natuurlijk, ze hebben zich voor een miljoen of veertig kunnen versterken. Het enige wat tegen Ajax spreekt, is dat er nogal wat haantjes in de selectie zitten. En die willen ook nog allemaal op het middenveld.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.