Van Hanegem: ‘Van Gaal is Ajax-supporter’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 november 2013 11:27 – Bron: NOS Sport

Willem van Hanegem is het niet eens met de selectie van Joël Veltman voor het Nederlands Elftal. De voormalig profvoetballer schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad vaak kritisch over Ajax en Ajacieden, en daar gaat de analyticus nu mee door. “Om dan meteen een veelbelovend jongetje als Joël Veltman voor Oranje te selecteren, vind ik dan weer overdreven”, stelt Van Hanegem.

“Maar misschien is onze bondscoach nog steeds wel een supporter van Ajax”, vervolgt hij zijn relaas. “Alleen in dat geval snap ik die snelle selectie.” Johan Cruijff heeft meer waardering voor de selectie van Veltman. “Alleen moet de vinger juist nu extra aan de pols worden gehouden. Gebeurt dat op een goede manier, dan kan zo’n selectie heel goed gaan uitpakken. Gebeurt dat niet, dan worden er risico’s genomen.”

Hij vervolgt: “Aan de ene kant is een selectie voor het Nederlands elftal een enorme eer. Aan de andere kant krijgt zo’n jongen wel extra druk op zijn schouders. Bij Ajax weten we al een tijd wat Veltman in zich heeft, nu begint het anderen ook op te vallen. Dus worden er allerlei dingen in gang gezet. Een proces waarin de coaches extra scherp moeten zijn.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.