Benjamin van Leer

Van Leer prijst Onana: “André is top, de beste van Nederland”

Benjamin van Leer was de afgelopen twee seizoenen de onbetwiste eerste keeper van Roda JC. Aanstaande zondag treft de huidige tweede keeper van Ajax zijn oude ploeg weer in de Johan Cruijff Arena.

“Ik schik me dan ook in mijn rol en vind in elke training mijn uitdaging. Natuurlijk is het soms niet makkelijk, vooral in de weekenden merk je het verschil”, zegt Van Leer in gesprek met Voetbal International over zijn rol bij Ajax. De keeper kwam tot nu toe tot twee wedstrijden voor Jong Ajax en een bekerwedstrijd voor Ajax 1. “De wedstrijdspanning, het toeleven naar een wedstrijd, dat blijft iets bijzonders. Maar ik sta volledig achter mijn keuze en weet dat ik geduld moet hebben.”

André Onana is de eerste keeper en Van Leer kan daar nu nog wel begrip voor opbrengen. “Ik heb in het verleden bij PSV ook uitstekende keepers meegemaakt, dus ik kan ook heel goed van andere doelmannen genieten. André is top, de beste van Nederland”, aldus de 25-jarige Ajacied. “Het voelt ook lekker om dagelijks met Kostas Lamprou, Norbert Alblas en André op het veld te staan. Het niveau is hoog, dus ik merk dat ik ook zonder wedstrijden mezelf kan ontwikkelen. Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk wel speelminuten gaan maken”, aldus Van Leer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.