Ajax Logo

Van Os waarschuwt: “Niet over twee jaar financieel in de problemen”

Erelid Arie van Os is blij met de interesse van Ajax in Daley Blind. Zijn club toont daarmee ambitie. De 81-jarige voormalige penningmeester van de Amsterdamse club is de mening toegedaan dat het kapitaal op het veld dient te staan.

De interesse van Ajax komt voor Van Os niet als een verrassing. “Ik had de geluiden dat Daley wil terugkomen al een beetje gehoord. En dat verbaasde me niet. Ik ken de familie Blind sinds 1989, nadat ik bestuurslid van Ajax werd, erg goed en Daley en Danny zijn echte Ajacieden”, zegt Van Os tegen De Telegraaf.

Van Os gaat verder: “Omdat die jongen in het buitenland verpietert en hij toch om zijn plaats bij het Nederlands elftal moet denken, vind ik een terugkeer logisch, want voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Als dit lukt, is het fantastisch. Alleen al de interesse doet mijn Ajax-hart goed.”

Van Os vindt het een positieve ontwikkeling dat Ajax het geld wil laten rollen voor spelers. “Ik ben er een voorstander van dat er genoeg kapitaal op het veld moet staan. Niet het hele kapitaal, maar wat je kan besteden, moet je besteden,” meent Van Os. “Als je de mogelijkheden hebt, en die heeft Ajax, dan juich ik het trekken van de portemonnee van harte toe. Met ons budget moet je eigenlijk gewoon kampioen worden. Maar om Europees mee te doen zijn aankopen als Tadic, een kunststukje, en Blind nodig. Als je inkoopt, moet je goed inkopen. En anders moet je in de eigen jeugd winkelen.”

Van Os heeft echter ook een waarschuwing voor Ajax. “Maar mijn advies: blijf bij de les. Het kan niet zo zijn dat je over twee jaar financieel in de problemen komt”, geeft hij aan. “Het is aan financieel directeur Jeroen Slop om dat samen met algemeen directeur Edwin van der Sar, directeur voetbalzaken Marc Overmars en de Raad van Commissarissen in de gaten te houden.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.