Van Rhijn zelfkritisch: ‘Ik ben niet tevreden’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 11 november 2013 10:51 – Bron: De Volkskrant

Ajax won gistermiddag voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Frank de Boer boekte een prima 0-3 overwinning bij NEC. Ricardo van Rhijn was ondanks de overwinning toch niet tevreden. Dat lag vooral aan zichzelf, want de rechtsback speelde geen beste wedstrijd. Hij stoomde vaak op, maar geen enkele voorzet kwam aan. Het hele seizoen verloopt moeizaam voor de 22-jarige Van Rhijn, die te maken heeft met een vormdip. “Ik ben zelf ook niet tevreden over mijn seizoen”, aldus de verdediger tegenover De Volkskrant.

1375526672

Over de wedstrijd van gisteren was de zevenvoudig international duidelijk: “Dramatisch”, vooral doelend op de mislukte voorzetten. Verdedigend gezien deed Van Rhijn weinig fout, wat op zich wel positief is. Dit seizoen laat hij juist verdedigend gezien vaker steken vallen. Op zijn positie heeft Van Rhijn concurrentie van Ruben Ligeon, die zich ook al heeft bewezen in het eerste en bij Jong Ajax. “Ik denk dat we qua niveau dicht bij elkaar zitten, dus ik zal door zelf goed te presteren moeten voorkomen dat ik mijn plek verlies”.

“Tegen Celtic was ik agressiever bij het naar voren gaan. Nu lagen er tegen NEC kansen en ik kwam ook in de positie, maar steeds kwam de voorzet niet aan. Dan erger ik me aan mezelf. Dan gaat mijn koppie hangen en dan leef ik in mijn eigen wereld”. Zijn coach heeft advies: “Hij moet het leren accepteren en gewoon lekker gaan voetballen. Niet continu jezelf in de weg zitten met die hoge eisen. Dat heeft Viktor Fischer ook”, aldus De Boer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.