Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 14 juni 2013 10:28 – Bron: Ajax Showtime

Deze week werd bekend dat voormalig Ajax-talent Gyliano van Velzen transfervrij mag vertrekken bij Manchester United. Drie jaar geleden maakte hij als 16-jarige de overstap naar de Engelse grootmacht, maar hij brak niet door. Nu is hij op zoek naar een nieuwe club en Van Velzen wil graag aan de slag in de Eredivisie. Inmiddels is hij in gesprek met enkele Nederlandse clubs, maar zijn oude club Ajax meldde zich nog niet.

Afgelopen seizoen werd de aanvaller verhuurd aan Antwerp FC. “Het was voor mij goed om ervaring op te doen in een eerste elftal”, vertelt Van Velzen aan Ajax Showtime. In de periode daarvoor bij United trainde hij ook wel eens mee met het eerste elftal. “Ik heb op het veld gestaan met grootheden als Wayne Rooney, Paul Scholes en Ryan Giggs. Ik heb met hen getraind en veel van ze geleerd. In de beginfase leek het soms wel een droom.”

Hij heeft dan ook geen spijt van zijn vertrek in 2010 bij Ajax. “Ik vond het heel jammer dat Ajax mij toentertijd geen contract aanbood nadat Manchester United interesse had getoond. Dan was ik misschien in Amsterdam gebleven”. Nu wil Van Velzen terugkeren naar Nederland, om in de Eredivisie te gaan spelen. “Ik wil nu graag in een eerste elftal spelen, omdat ik daar klaar voor ben. Als Ajax interesse zou tonen, zou ik een terugkeer zeker overwegen. Ajax zit nog wel in mijn hart.”

De hoofdtrainer van Ajax, Frank de Boer, kent de 19-jarige Van Velzen. De succescoach begon een aantal jaar geleden als jeugdtrainer in Amsterdam en had toen de leiding over de linkspoot. “In de D-junioren liep ik stage bij Ajax. Dat was toen onder Frank de Boer en daar heb ik nog goede herinneringen aan.”