Amsterdam ArenA

Van Wijk kritisch op speeltuinvoetbal Bandé: “Dan wordt hij uitgefloten”

Dennis Van Wijk, voormalig speler van Club Brugge en Ajax, is sinds kort de nieuwe trainer van KV Mechelen. Het schokeffect bleef uit, want ook onder deze nieuwe coach werd (uit) met 2-0 verloren van Sint-Truiden. Van Wijk heeft bij Mechelen te maken met Hassane Bandé, die de komende zomer de overstap maakt naar Ajax.

Van Wijk is niet onder de indruk van het spel van de Afrikaan. “Op dit moment speelt hij speeltuinvoetbal”, zegt Van Wijk tegen Sporza. “In de zone van de waarheid is hij niet resoluut in zijn beslissingen. In het begin van het seizoen was hij veel directer in zijn acties. Het is een beetje spelen en dat ziet er leuk uit, maar op dit moment hebben we daar niet zoveel aan”, aldus de coach.

Bandé zorgde dit seizoen voor acht doelpunten en één assist in 19 competitiewedstrijden, maar staat de laatste weken droog. Volgens de trainer is de druk te groot voor de aanvaller. “Het is voor die jongen niet makkelijk. Hij gaat naar Ajax en zij trekken nu al aan zijn mouw. Dat weegt op hem, al moet hij in de ArenA zo niet voetballen, want dan wordt hij uitgefloten”, aldus Van Wijk.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.