Abdelhak Nouri

Vanavond op televisie: “Juist bij Nouri ontdekte ik hoe het wél moet”

21 september 2016. Dat was de dag dat Abdeldhak Nouri zijn officiële debuut maakte in Ajax 1. In de 73-ste minuut kwam de middenvelder onder een ovationeel applaus het veld op. Eén minuut voor tijd maakte ‘het kind van De Toekomst’ zijn eerste doelpunt uit een rake vrije trap. Dit jaar zou het zijn seizoen worden, maar het noodlot sloeg toe.

Vanavond (21.45 uur op NPO Zapp) is het laatste televisieinterview te zien met de 20-jarige ras-Ajacied. In het programma kaaskop of mocro gaat Ajouad El Miloudi op zoek naar het antwoord waarom er zo weinig Marokkanen de voetbaltop weten te bereiken. El Miloudi denkt met warmte terug aan het gesprek met Nouri.

“Echt een heel aardige jongen. Juist bij Nouri ontdekte ik hoe het wél moet. Hij was altijd heel bescheiden, had op geen enkele manier een grote mond. Hij vertelde dat hij kritiek op zijn persoon altijd bij zichzelf zoekt en nooit anderen de schuld gaf. Daarom was hij ook zo ontzettend populair bij Ajax, iedereen mag hem gewoon graag”, zegt de televisiemaker tegen het Algemeen Dagblad.

Dit alles kwam tot een abrupt einde op die zwarte zaterdag van 8 juli. “Echt heel erg verdrietig wat er daarna gebeurde, want hij is het perfecte rolmodel voor de Marokkaanse gemeenschap. Natuurlijk moet je wel in jezelf geloven, maar je moet ook openstaan voor andere invloeden, zeker als mensen het beste met je voor hebben en dat besefte hij zo goed.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Algemeen Dagblad / NPO Zapp

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.