Varela: “Het plan was om met Onana te wedijveren”

Bruno Varela was afgelopen maandag even nationaal voetbalnieuws. De 25-jarige doelman speelde een zeer negatieve hoofdrol tijdens de 7-2 nederlaag van Jong Ajax. De keeper ging meerdere keren opzichtig in de fout. Zorgwekkend, want volgende week staat de uitwedstrijd tegen Getafe op het programma.

Eerste doelman André Onana is dan geschorst waardoor wellicht Varela onder de lat staat tegen de Spaanse nummer 3. Varela was eerder actief bij Benfica. Daar werd hij al eens gedegradeerd naar derde doelman. Mede daardoor kwam hij in Amsterdam terecht. “Omdat Ajax actief was in de kampioensstrijd, de beker, de Champions League en dus veel wedstrijden speelde, leek het een betere optie hier reservedoelman te worden dan te blijven”, vertelt Varela in gesprek met De Telegraaf. “Natuurlijk kwam ik niet met het idee: ik ben de stand-in van Onana en dat is oké. Het plan was om met hem te wedijveren.”

Varela was vroeger een aanvaller. “Bij mijn eerste club, nog voor Benfica, kon de vaste keeper na een training of vier niet komen. De trainer vroeg wie er op doel wilde staan en ik zei ‘ja’. De mensen vonden dat ik talent had en vroegen me de vaste keeper te worden.”

In Amsterdam heeft de Portugees het nog wel naar zijn zin. De grapjas van de selectie kan goed opschieten met zijn concurrent Onana. “Met André heb ik een heel bijzondere band”, vervolgt Varela. “Hij maakt mij een betere keeper en ik help hem. Wie op trainen verliest, is écht boos. Wie het meest wint? Dat ben ik. Maar ik denk dat André dat ook zegt.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.