Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 08 november 2010 08:59 – Bron: Telegraaf

Nadat Urby Emanuelson vorige week bekend maakt dat hij aan het einde van dit seizoen zal vertrekken bij Ajax hebben veel clubs zich gemeld bij zijn zaakwaarnemer. Veertien clubs in Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Portugal dingen al naar de handtekening van de Amsterdammer.

Vanuit Engeland is er interesse van Everton, Liverpool en Birmingham City, terwijl Hoffenheim, HSV, Borussia Dortmund en VFL Wolfsburg hem gratis naar de Bundesliga hopen te halen. Villarreal en Malaga vormene de Spaanse belangstelling en de Italiaanse interesse komt van Lazio Roma, Genoa en Juventus. Hoewel Benfica en Porto ook niet de minste clubs zijn, lijkt Emanuelsons voorkeur uit te gaan naar een vertrek naar één van de vier grote voetballanden.

Brian Berkleef, de zaakwaarnemer van de middenvelder, wil niet ingaan op de namen. “Er is volop belangstelling, ik ga niet op namen in. Maar ik heb alle geïnteresseerde clubs aangegeven, dat er voor januari geen zaken valt te doen.” Volgens Berkleef streeft het product van de eigen opleiding ernaar om het seizoen af te maken. “Een tussentijds vertrek is wat Urby betreft niet aan de orde. Hij wil heel goed vertrekken, met het landskampioenschap, en zal zich daar voor duizend procent voor inzetten.”

Martin Jol heeft zich inmiddels neergelegd bij het vertrek van Emanuelson. “We weten waar we aan toe zijn. Of er in januari nog met hem wordt gesproken? Nee, we kunnen wel aan de gang blijven. Als hij elders wil spelen, kunnen we hoog of laag springen, maar beslist hij.”
 

haha 15 mil krijg je er nooit voor.
ik denk dat je blij mag zijn dat je er 2 mil voor krijg,
(niet omdat die slecht is maar omdat die een aflopend contract heb)

en ik vind het helemaal triest dat somige mensen als reactie neerzetten: lekker op de bank zetten!!

waarom? omdat die contract niet wil verlengen?
dus dat betekent iedereen die zijn contract niet verlengt mag op de bank
dan krijg je zometeen deze hele selectie op de bank want na een aantal jaar wil je gewoon wat anders

urby ik zeg gewoon zeizoen afmaken en dan maar transfervrij gaan dan kan ik tenminste nog van je genieten
en waar je ook heen ga succes

Reageren op dit bericht