Veerkrachtig Jong Ajax komt te kort tegen RKC

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 augustus 2016 13:45 – Bron: Ajax.nl

1441714904

Jong Ajax heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Amsterdammers gingen bij RKC Waalwijk met 3-2 onderuit. De thuisploeg leek de wedstrijd al vroeg te beslissen door binnen twintig minuten met 2-0 voor te staan. Jong Ajax knokte zich echter knap terug dankzij doelpunten van Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Ruim een kwartier voor tijd maakte Anderson namens RKC alsnog de winnende treffer.

Marcel Keizer baalt van een slechte eerste helft. “Wij hebben de eerste helft onder onze kunnen gespeeld. Qua felheid speelde we op negentig procent, en dan kom je terecht 2-0 achter. In de rust wisselde we twee keer en veranderde we naar een 5-3-2 of 3-5-2-systeem, hoe je het zelf wilt noemen. Toen zag ik een team wat écht wilde en dan denk ik dat we na de 2-2 de kans hadden om de 2-3 te maken. Dan krijgen we de goal (3-2, red.) tegen en hebben we uiteindelijk het verlies compleet aan onszelf te wijten.”

Opstelling Jong Ajax:
Alblas; Zeefuik, De Ligt, Sanniez, Dankerlui (75. Mazraoui) ; De Jong, Nouri, Van de Beek, Cerny (45. Bay), Clement, Dekker (45. Savastano).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.