Joel Veltman

Veltman baalt: “Dit is doodzonde”

Ajax-aanvoerder Joël Veltman vindt dat de nederlaag tegen Heracles Almelo (2-1) volstrekt onnodig was. De verdediger meent dat de Amsterdammers zelf de ruimte hebben geboden aan de Heraclieden.

‘We moeten de eerste helft ook al scoren’, stelde Veltman in gesprek met FOX Sports. ‘We kregen al kansen en maken dan na rust die 1-0 wel. Er was toen ook niks aan de hand. We domineerden en de voorsprong was terecht. Maar dan moet je dat dus vasthouden.’

Veltman noemt Ajax ‘naïef’ nadat het op voorsprong kwam dankzij Hakim Ziyech. “Dan spelen we uit onze organisatie en krijgen we twee countergoals om de oren.”

Ajax moest het stellen zonder Davinson Sanchez, die vanwege transferperikelen in Amsterdam achterbleef. “Op een gegeven moment merk je wel dat zijn kleding er niet hangt in kleedkamer. Dan weet je wel hoe laat het is. Dan is 1 plus 1 nog altijd 2. We dachten dat het geruchten waren,” reageert Veltman, die Mitchell Dijks een goede rentree vond maken. “Ik denk dat hij het vandaag prima heeft ingevuld.”

Veltman kreeg na de nederlaag in Almelo een déjà vu van de vorige seizoensstart. “Daar leek het inderdaad wel op”, doelt hij op het puntenverlies tegen Roda JC en Willem II afgelopen seizoen. Of deze nederlaag daarmee te vergelijken was? “Ja, dat kun je wel zeggen. Dit is doodzonde.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student