Joel Veltman

Veltman bij Oranje: “Als ik niet speel, ben ik boos en teleurgesteld”

Joël Veltman is bij Ajax de onbetwiste vaste rechtsback en aanvoerder. Bij het Nederlands Elftal is de 25-jarige Ajacied echter niet een vaste basisspeler. Dat doet Veltman wel een beetje pijn, zo laat hij weten in een interview met RTL.

Ironisch genoeg zijn er twee ex-Ajacieden die meer krediet hebben bij de bondscoach Dick Advocaat. Kenny Tete, vorig seizoen tweede rechtsback van Ajax, doet het prima bij Olympique Lyon en Timothy Fosu-Mensah, de nu 19-jarige ex-Ajacied vertrok in 2014 bij de Amsterdamse club, speelt in de Premier League.

Vanavond is Tete er niet bij, maar Fosu-Mensah wel. Deze kreeg de voorkeur boven Veltman in de met 4-0 verloren interland tegen Frankrijk. Dat doet Veltman nog altijd pijn: “Ik dacht toen echt dat ik zou gaan spelen. Het had ook logisch geweest, maar het was niet het geval. Advocaat zei tegen mij dat hij meer power vooruit wilde. Daar ben ik nu ook mee bezig, zodat dat niet meer als smoes gebruikt kan worden, maar desondanks zou ik nu zomaar weer op de bank kunnen belanden”, aldus Veltman. “Ik moet gewoon op training laten zien dat ik hoor te starten. Als ik niet speel, ben ik boos en teleurgesteld”, zo besluit de 17-voudig international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
RTL

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.