Veltman: ‘Dit mag niet meer misgaan’

1418978150

Door de ruime 4-0 overwinning van Ajax op FC Twente kan het kampioenschap volgende week zondag worden veiliggesteld. Verdediger Joël Veltman speelde, zoals vaker de afgelopen tijd, een uitstekende wedstrijd rechts achterin. Na afloop was hij tegenover Metro te spreken over zijn eigen optreden, maar ook over het resultaat. De verdediger is van mening dat de Amsterdammers een ‘klein tikkie’ hebben uitgedeeld aan de concurrent uit Eindhoven.

De laatste weken spreekt men steeds vaker over de seizoensontknoping in het seizoen 06-07. Op de laatste speeldag streden drie clubs nog om de titel, maar trok PSV uiteindelijk aan het langste eind. Ajax kwam destijds één schamel doelpunt tekort. Volgens Veltman gaat dat scenario dit seizoen niet op en staat Ajax volgende week met de schaal in handen. “Dit mag ook niet meer misgaan, als we niet winnen volgende week dan hebben we gefaald.”

Na de vervelende enkelblessure van Kenny Tete schoof Veltman van het centrum naar de rechtsback positie en deed hij dit naar behoren. “Ik denk dat ik het als rechtsachter ook goed ingevuld heb. Zolang het goed gaat denk je, ‘ik kan hier best blijven staan.’ Je weet het nooit in de toekomst,” aldus de verdediger. Toch brengt de positie centraal meer verantwoordelijkheden met zich mee. “Dat is ook zo, als ik de posities naast elkaar leg, is centraal spelen moeilijker, maar ik voel me er wel lekkerder.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.