Joel Veltman

Veltman: “Dit mag ons niet nog eens gebeuren”

Ajax beleefde een moeilijke wedstrijd tegen APOEL Nicosia en is dus uiteindelijk goed weggekomen met een doelpuntloos gelijkspel op Cyprus. Joel Veltman had het ook lastig en zag dat de Amsterdammers steeds slordiger gingen spelen gedurende de wedstrijd. “Het was een zware wedstrijd. Het spel ging op en neer en de tegenstander zakte elke keer weer in. We waren ook erg slordig aan de bal”, aldus Veltman tegenover Veronica.

Het is niet voor de eerste keer dat Ajax het moeilijk had tegen een club dat op de counter loerde. In de vorige ronde ging het ook regelmatig mis tegen het Griekse PAOK. Veltman: “We wisten dat het na PAOK nu weer ging gebeuren en we hebben de beelden gezien dat het hun kracht is. Dit mag ons niet nog eens gebeuren.” Veltman moest tegen APOEL dit keer in het centrum spelen naast de Argentijnse Lisandro Martinez. De communicatie kon tussen hen wel eens tot problemen leiden. “Aan het begin was het lastig qua communicatie. Je moet het gewoon bij simpele Engelse termen houden en dan gaat het steeds beter.”

Het was een harde wedstrijd geworden tussen de beide clubs en dit leidde uiteindelijk tot veel kaarten: zes gele en één rode voor Ajax. “Het waren soms heftige duels, maar uiteindelijk gingen die spelers makkelijk liggen, maar ik vond de scheidsrechter prima fluiten”, vervolgt Veltman.

Veel mensen hadden verwacht dat het een makkelijke wedstrijd ging worden voor de Amsterdammers, in tegenstelling tot Veltman: “Ik had wel verwacht dat het zeker geen apoeltje eitje ging worden.”

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son