Veltman: ‘Het ging moeizaam’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 04 december 2016 19:22 – Bron: FOX Sports

1418978150Ajax is ook na speelronde vijftien gedeeld koploper van de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van FC Groningen en blijven zo in het spoor van Feyenoord. Groots was het vandaag zeker niet in de ArenA. De Amsterdammers waren slordig en speelden in een te laag tempo om het de bezoekers echt lastig te maken. Joël Veltman was na afloop vooral blij met het resultaat. “Je wint, doet goede zaken en blijft gedeeld koploper.”

In gesprek met FOX Sports liet de aanvoerder weten dat de Amsterdammers veel moeite hadden met het defensieve spel van de bezoekers. “Je zag het vanaf het eerste moment dat zij gingen inzakken en dat deden ze goed. In de eerst helft kwamen we daardoor alleen tot een paar schoten. Meer niet. In de tweede helft moeten zij een beetje meer gaan komen. Daardoor kwam er wat meer ruimte en uiteindelijk moet je dan met 3-0 winnen, maar het was moeizaam.”

Dat de ploeg van Peter Bosz niet optimaal gebruik kon maken van de ruimte kwam volgens Veltman vooral door de matige passing. “Ballen breed die verkeerd gaan, ballen achter de man waardoor je geen tempo kan houden, passes die zodanig slecht waren dat ze uit gaan of dat de tegenstander ze onderschept. Als je dat hebt kom je ook niet lekker in je spel en kun je de bal ook niet sneller rond laten gaan.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.