Veltman: ‘Ik zie geen reden waarom ik gewisseld moet worden’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 08 december 2016 13:25 – Bron: Ajax Life

1455624262

Joël Veltman krijgt dit seizoen rechtsachterin van Peter Bosz de voorkeur boven Kenny Tete. Toch roepen de Amsterdamse fans keer op keer om een basisplaats voor laatstgenoemde. De beweegreden voor Bosz is echter simpel: hij zoekt een voetballende back. Veltman begrijpt daarentegen wel de kritiek die op hem wordt gegeven.

“Ik heb niet echt een ding waarin ik uitblink. Ik sta mijn mannetje, probeer zoveel mogelijk vooruit te voetballen. Ik zet het neer voor me, daardoor komen we minder in de problemen,”vertelt de verdediger in gesprek met Ajax Life. “We hielden tegen FC Groningen weer de nul. Ik heb alleen geen goeie tackle en ren ook niet telkens langs de zijlijn. Ik heb geen specifiek ding, ik ben meer een allroundertje.”

De van origine centrale verdediger speelt aan de zijkant van de verdediger wat anoniemer zijn wedstrijden. Daar ligt voor de fans wellicht ook het struikelblok: Tete is een échte rechtsback en als hij speelt, doet hij het altijd naar behoren. Zo ook vindt Veltman zelf.

“Kenny doet het goed en traint ook goed, maar ik zie geen reden waarom ik gewisseld moet worden. Helemaal niet. Al is het natuurlijk aan de trainer,” vervolgt Veltman zijn verhaal. “Ik scoor hoog qua onderscheppingen en tackles, dat heb ik wel een beetje meegekregen. Maar Kenny was goed tegen Panathinaikos en dan wordt zo’n discussie gevoed. Ik vind discussie prima, als ik maar speel.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.