Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 18 mei 2014 15:01 – Bron: Ajaxshowtime.com

Zaterdagavond speelde het Nederlands Elftal met 1-1 gelijk tegen Ecuador in een oefeninterland. Joël Veltman speelde de volle 90 minuten. De verdediger van Ajax speelde voor het eerst in een 5-3-2-systeem in plaats van het gebruikelijke 4-3-3-systeem. Bij de openingsgoal van Ecuador ging Veltman niet helemaal vrijuit en daardoor is hij niet geheel tevreden over zijn optreden.

”Ik sta hier dan ook een beetje met en dubbel gevoel, want ik had schuld bij de tegengoal. Over de tweede helft was ik wel tevreden”, zei Veltman na afloop in de Arena.

Veltman bekende dat bondscoach Louis van Gaal ontevreden was over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. ”‘Van Gaal vond het zonde hoe het liep en liet dat in de rust ook wel blijken. Hoe? Met stemverheffing. Maar hij had gelijk. We wilden allemaal winnen, maar het tempo was iets te laag.”

”Dinsdag melden we ons weer en dan gaan we een paar dagen naar Portugal. Ik heb nu dus een paar dagen vrij, maar ik ga vooral heel goed uitrusten”, aldus de Ajacied. ”Daarna weer vol aan de bak. Ik heb wel vertrouwen in het WK. Iedereen roept wel dat we de volgende ronde sowieso Brazilië tegenkomen, maar dat weet je niet. Ik denk dat wij ook zomaar voor een verrassing kunnen zorgen.”