Veltman waakt voor resterend programma

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 april 2016 09:16 – Bron: De Telegraaf

1455624262

Met nog vier wedstrijden voor de boeg in de strijd om de landstitel worden de speelschema’s van Ajax en PSV vaak naast elkaar gelegd. Ajax zou volgens analytici het makkelijkste programma hebben, maar Joël Veltman is het daar niet mee eens. “Ik denk dat wij ook nog wel een aardig programma hebben als je de resterende wedstrijden ziet. Zo komt FC Utrecht komend weekend op bezoek in de ArenA. Die ploeg doet het dit seizoen gewoon goed.”

“Daarna gaan we op bezoek in sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion vallen vrijwel altijd veel doelpunten”, stelt de verdediger van Ajax. “En vervolgens krijgen we dan nog FC Twente-thuis en De Graafschap-uit. Als je dat schema vergelijkt met dat van PSV, dan denk ik dat wij misschien wel een lastiger programma hebben in de laatste vier wedstrijden.” PSV speelt nog uit bij Roda JC en PEC Zwolle en neemt het thuis op tegen Vitesse en SC Cambuur.

Toch is Veltman van mening dat Ajax de twee punten voorsprong nooit meer mag verspelen. “We staan twee punten voor op PSV dus dat moeten we vasthouden. Als we in de resterende vier wedstrijden blijven winnen, dan worden we kampioen. Zo simpel is het. Maar we moeten wel alles blijven geven tot het allerlaatste duel. Ik verwacht niet dat we in de laatste vier wedstrijden nog punten gaan verspelen. Ik heb vertrouwen in een goede afloop.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.