Joel Veltman

Veltman: “We laten het wel structureel zien in de Champions League”

Joël Veltman en Ajax kwamen afgelopen zaterdag goed weg tegen RKC Waalwijk. Tegen de staartploeg van de Eredivisie werd ternauwernood met 1-2 gewonnen. Veel tijd om na te praten is er niet, want morgen staat er de Champions League wedstrijd tegen Chelsea op het programma.

“De wedstrijd tegen RKC vergeet je gewoon. Natuurlijk moeten we daarvan leren, maar Chelsea dat op bezoek komt in de Champions League is totaal iets anders. Dat duel staat op zich”, zegt Veltman in gesprek met Nu.nl. “We laten het wel structureel zien in de Champions League. We spelen dan gewoon ons eigen spelletje, zoals we dat ook tegen RKC deden in de openingsfase van de tweede helft.”

De laatste twee seizoenen doet Ajax het geweldig in Europa. “Iedereen deed daarin wat ‘ie moest doen. Dan maakt het niet uit of je nou speelt tegen RKC of Chelsea. Dan zijn we gewoon een heel goed team met veel kwaliteiten. Er komt ook altijd iets extra’s in je naar boven in de Champions League.”

Chelsea heeft door een transferverbod geen spelers kunnen kopen. Daarom geven ze dit seizoen veel jeugdspelers een kans. Dat pakt tot nu toe goed uit. Veltman: “Ze hebben zeker nog wel wat goede spelers. Ik heb vooral naar hun spits gekeken, de 22-jarige Tammy Abraham. Hij is een paar keer verhuurd, maar doet het nu heel goed”, aldus de 27-jarige international.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.