Joel Veltman

Veltman weer in Oranje: “Ik stond er niet van te kijken”

Joël Veltman stond voor eerst sinds bijna twee jaar weer in het Nederlands elftal. De 27-jarige Ajacied was blij met de kans en de Ajacied speelde een redelijke wedstrijd. In en tegen Estland werd met 0-4 gewonnen.

“Dat ik nu weer mag opdraven is een prachtig gevoel”, zegt Veltman tegen de NOS. “Ik hoef niet meer terug te denken aan mijn blessure. Ik ben fit, ben één van de jongens bij Ajax en nu mocht ik één van de jongens zijn bij Oranje.” De international was niet verrast door de basisplaats. “Ik stond er niet van te kijken. Hij (Koeman, red.) weet wat ik heb laten zien als rechtsachter, dus hij weet wat hij aan me heeft. Maar het is wel extra lekker dat ik mocht spelen.”

Veltman was vorig seizoen nog een lange tijd geblesseerd. Aan het einde van dat succesvolle seizoen en dit seizoen speelt hij vaak weer in de basis bij Ajax en nu dus Oranje. “Het is heerlijk als je dat shirt weer aan hebt. Ik verwachtte niets, maar je hoopt natuurlijk wel. Als je dan je naam ziet staan, komen er mooie gevoelens naar boven”, zegt de verdediger tegen Voetbal International. “Op dit moment gaat het alleen maar goed. Ik heb nu weer bij Oranje mogen zitten, mogen opsnuiven hoe het hier is. Uiteindelijk heb ik gewoon een prima voldoende voor de hele week gescoord.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.