Joel Veltman

Veltman weer terug bij Ajax: “Het niveau is flink omhooggegaan”

Joël Veltman was acht maanden geleden nog een basisspeler en aanvoerder van Ajax. Toen sloeg het noodlot toe bij de 27-jarige Ajacied. Hij liep in een competitiewedstrijd een gescheurde kruisband op. Tijdens het trainingskamp van Ajax in Florida werd de herstelperiode afgesloten met speelminuten in de oefenwedstrijd tegen Flamengo.

“Ik had de hele dag al een apart gevoel”, zegt Veltman in gesprek met Voetbal International. “Hier heb je al die maanden naar toegewerkt, dat je weer minuten kan maken als speler van Ajax. In de bus naar het stadion voelde ik ook extra spanning. Serieus, ik was zenuwachtiger voor dit oefenpotje dan voor de Europa League-finale tegen Manchester United. Het voelt zo goed weer terug te zijn, het waren zware maanden.”

Inmiddels is Noussair Mazraoui de vaste rechtsback en Matthijs de Ligt de onbetwiste aanvoerder bij Ajax. “Het niveau is flink omhooggegaan, met jongens als Blind en Tadic erbij. Dat merkte ik ook wel tijdens de trainingen. Is alleen maar goed, en op de tribune heb ik ook zeker kunnen genieten van al die mooie wedstrijden, vooral in de Champions League.”

Veltman ziet in dat een basisplaats moeilijk zal worden. “Ik moet gewoon eerst nog fitter worden en dan zie ik wel. Dat heb ik deze week ook met de trainer besproken. Geduld hebben, wachten op mijn kans en er staan als het team me nodig heeft. Dat zal ik ook zeker doen, ik ben er weer helemaal klaar voor. Zo heerlijk om weer onderdeel van het team te zijn en op het veld te staan. Eindelijk voel ik me weer voetballer.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.