Joel Veltman

Veltman werkt met persoonlijke video-analist

Joël Veltman probeert zijn eigen spel te verbeteren door gebruik te maken van een persoonlijke video-analist. “Ik werk samen met iemand die beelden van mij bekijkt en analyseert”, aldus de de aanvoerder van Ajax in gesprek met Ajax Life. “Als de beelden zijn bekeken, krijg ik een appje en bespreken we situaties via Facetime plus een laptop met de bestanden erbij. Deze analyses zijn meer op mij gericht dan op het elftal als geheel, want dat staat bij Ajax voorop.”

Veltman geeft een voorbeeld wij hij beter van wordt. “Beelden van bovenaf gemaakt zijn vaak veel duidelijker dan situaties die je op het veld beleeft. Als Matthijs de Ligt indribbelt of een duel aangaat, moet ik eronder komen. Ook wordt mij duidelijker wanneer ik wel of niet moet doordekken. Ook ben ik altijd heel erg gretig naar de bal en dat kostte me veel kaarten. Het is nu minder omdat ik af en toe gewoon voor mijn man blijf.”

De persoonlijke analyse gaat buiten Ajax om, maar de club ziet dat niet als een probleem.”Ik heb er met onze analist over gesproken en hij is benieuwd, dus er zal nog wel een keer nadere uitleg komen. En als de trainer zegt dat ik links moet, terwijl mijn eigen analist voorstelt rechtsaf te gaan, kies ik echt voor links, hoor.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.