Veltman wil Alderweireld vervangen

Toby Alderweireld is één van de gegadigden die Ajax deze zomer de rug zou toe kunnen keren. De Belg staat in de belangstelling van een hand vol Engelse clubs en de kans bestaat dat de international afscheid zal nemen van Amsterdam. De vraag is echter wie de centrale verdediger moet opvolgen. Joël Veltman, afgelopen seizoen reserveverdediger, ruikt zijn kans.

1359295598

De 21-jarige verdediger speelde dit seizoen tijdens zeven competitiewedstrijden mee. “Het scheelt wel dat de trainer mij kent van de A1”, zegt Veltman op de clubsite. “Daardoor weet hij wat ik kan en minder goed kan. Hij zegt dat ik er klaar voor ben en zo voel ik het ook. Als hij een beroep op me doet zal ik er klaar voor zijn. De voorbereiding op komend seizoen wordt dus belangrijk voor mij. Daar moet ik laten zien dat ik die plek goed kan invullen.”

Volgend seizoen begroet Veltman ook Jaap Stam op de training. De oud-verdediger is toegevoegd aan de technische staf. “Ik heb al een keer een halfjaar onder Stam getraind en toen leerde ik al heel veel handigheidjes: Waar je bijvoorbeeld je handen moet laten tijdens een duel en meer dingen waarmee je het een spits zo moeilijk mogelijk kunt maken. Bij Stam spat de ervaring er echt vanaf.”

Waar Stam een bikkelharde verdediger was, is Veltman dat niet. “Al vind ik het wel heerlijk om te duelleren, ook door de lucht. En af en toe een bal over de zijlijn jagen of een tikkie uitdelen moet gewoon. Aan de andere kant, als je jezelf beter positioneert dan een ander kun je veel voorkomen”, zegt de verdediger.

Veltman beseft echter wel dat in het moderne voetbal veel om kracht gaat. “Daarom ben ik vier kilo aangekomen en wil ik daar nog zes kilo aan toevoegen. Ik volg een individueel programma en probeer over mijn hele lichaam sterker te worden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.