Joel Veltman

Veltman: ‘Het worden lange weken’

Voor het eerst sinds 1966 behaalde Ajax vanavond geen Europees voetbal. In een tweeluik bleek Rosenborg BK te sterk voor de formatie van Marcel Keizer. Aanvoerder Joël Veltman kon na afloop maar moeilijk leven met de volgende klap die de Amsterdammers te verwerken kregen. De ploeg moet nu de scherven bijeen rapen en kan zich volledig richten op de Eredivisie. Zondag gaat Ajax op bezoek in Limburg, bij VVV Venlo.

Nadat Ajax op 1-0 achterstand kwam in Trondheim, wisten Younes en Schöne binnen één minuut orde op zaken te stellen. Keizer besloot Zeefuik te brengen voor Dolberg, een wissel die bij veel mensen vraagtekens opriep. “Ik snapte de wissel wel. Je weet dat zij lange ballen gaan spelen. Dan kun je wel in hetzelfde systeem blijven spelen, maar daarom moet je het juist controleren om het hun zo moeilijk mogelijk te maken,” vertelt Veltman voor de camera’s van Ziggo Sport.

“De 2-2 mag niet vallen, maar we gaan niet wijzen,” vervolgt de verdediger. “We hebben als team gefaald. Je bent zo ver gekomen en dan is het mentaal zo moeilijk als de 2-2 laat valt.” Ook in de voorronde van de Champions League tegen Nice kregen de hoofdstedelingen een late gelijkmaker om de oren en ook destijds wisten ze deze niet meer te boven te komen. “Het betekent dat het lange weken voor Ajax worden,” besluit Veltman.

 

Bron:
Ziggo Sport

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens