persconferentie Man City

Pep Guardiola, trainer van Manchester City, heeft zich dinsdag voor het eerst uitgesproken over de plannen voor de Super League. De Catalaan is geen fan van de exclusieve competitie en vraagt zich af waarom een club als Ajax geen uitnodiging heeft ontvangen.

“Ajax heeft vier of vijf keer de Champions League gewonnen, maar wordt niet in de plannen betrokken. Er moet worden uitgelegd waarom sommige clubs wel en andere clubs niet meedoen”, zegt Guardiola dinsdag tijdens de persconferentie van zijn Engelse werkgever.

Guardiola is na Jürgen Klopp van Liverpool de tweede trainer van een Engelse Super League-initiatiefnemer die zich negatief uitlaat over dit toekomstige(?) toernooi. “Ik steun mijn club. Ik vind het fantastisch om deel uit te maken van deze club, maar ik heb ook mijn mening. Op dit moment is er alleen een verklaring uitgegeven. Dat maakt het lastig voor trainers”, aldus de adept van de grootste Ajacied aller tijden; Johan Cruijff.

Behalve Manchester City en Liverpool zijn ook Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur (allen Engeland), Inter, Juventus, AC Milan (Italië), FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid (spanje) gegarandeerd speler van deze Super League. Deze ploegen kunnen dan niet degraderen.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)