Vermeer en Cillessen maken elkaar beter

Geschreven door Harold Collewijn – Uitgave: 19 mei 2013 13:17 – Bron: Ajaxfanzone

Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen zijn al twee jaar verwikkeld in een concurrentiestrijd. In de afgelopen twee seizoenen won Vermeer deze strijd. Als Vermeer weg gaat deze zomer, kan Cillessen een basisplaats verwachten. Toch lijden beide keepers niet onder de concurrentiestrijd. De doelmannen benadrukken dat juist de strijd er voor zorgt dat ze nog beter worden.

1365878014

De onderlinge band is goed tussen de twee keepers. Cillessen: “We hebben nog nooit een negatief woord gewisseld met elkaar. We maken elkaar beter gewoon zoals het hoort.” Vermeer vult aan: “We werken goed samen en er gebeuren geen gekke dingen.”

Het hele jaar is Vermeer de nummer één keeper geweest. “De trainer heeft zijn beweegredenen verteld en dan kun je heel negatief gaan doen maar daar heb je allemaal niets aan. Ik heb het geaccepteerd en heb er alles aan gedaan om Kenneth zo goed mogelijk te maken. En als hij verslapte probeerde ik er te staan.” Vermeer herkent deze situatie maar al te goed: “Ik heb het zelf voorheen ook altijd meegemaakt, ik stond achter Maarten Stekelenburg. Dan probeer je de ander zo scherp en goed mogelijk te laten presteren.”

De wedstrijden dat Jasper Cillessen wel het doel mocht verdedigen waren alle gespeelde wedstrijden in het bekertoernooi en een aantal in de competitie. Vermeer vind dat zijn concurrent het in die wedstrijden goed heeft gedaan: “Ik vind dat Jasper het uitstekend heeft gedaan. Op de momenten dat ik er uit moest of geschorst was heeft hij toch zijn steentje bijgedragen aan het elftal.” Cillessen: “Ik heb het geluk gehad dat het aardig ging. En als je dan aan het einde met de schaal omhoog kan staan is dat dan alleen maar lekker.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.