Keeper Vermeer is niet van plan om Ajax te verlaten, ook als Maarten Stekelenburg de eerste plek verovert. Kenneth wil zo snel mogelijk met Ajax om de tafel om zijn contract te verlengen.

“Dit is mijn club en mijn ontwikkeling verloopt voorspoedig,” vertelt hij. “Ik had vorig seizoen in mijn hoofd om bij de eerste achttien te komen. Dat is goed gelukt, zelfs nog even eerste keeper. Jammer alleen dat ik geblesseerd raakte aan mijn schouder en daardoor het seizoenslot moest missen.”

Martin Jol was zeer te spreken over de acties van Vermeer in de voorbereiding. De keeperstrijd in Amsterdam is nog niet afgelopen. De Haagse oefenmeester: “Daar beslis ik pas over een paar weken over.”

Vermeer zijn mentaliteit ligt het niet aan: “Als ik ernaast kom te staan, zul je mij niet het woord ‘onacceptabel’ in de mond horen nemen.” Mocht de keuze niet op mij vallen, dan zal ik keihard blijven werken. Er kan altijd weer een kans komen.” Vermeer zijn contract loopt over een jaar af, De doelman ziet een langer verblijf wel zitten. “Ik wil best bijtekenen. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt.”  

Reageren op dit bericht