Vermoeide Younes wil op vakantie én transfer: “Er viel niet eens te praten”

Amin Younes ligt vanwege zijn zwakke spel onder vuur bij de Ajax-fans. De 24-jarige Duits international erkent dat de kritiek hem pijn doet, maar geeft ook toe dat hij niet zijn beste periode heeft. De Ajacied is vermoeid en is ook teleurgesteld in de Amsterdamse club, zegt de buitenspeler vandaag in een interview met De Telegraaf.

“Vanwege de Confederations Cup heb ik geen goede vakantie gehad en daarom heb ik Ajax gevraagd tussentijds even weg te mogen. Het antwoord was ’nee’, terwijl ik mede door het dramatische nieuws rond Appie Nouri in de zomer geen moment los heb kunnen komen van het voetbal. Ik wilde toen bij mijn ploeggenoten zijn en ben eerder teruggekomen”, zegt Younes in gesprek met de ochtendkrant.

Behalve vermoeid is Younes ook teleurgesteld in de Ajax-directie. Er viel de afgelopen zomer niet over een transfer te onderhandelen. “Drie grote clubs in Duitsland en Italië wilden me kopen en waren bereid een flinke transfersom te betalen. Het zou mijn kansen op het WK met Duitsland vergroten, maar een transfer was onbespreekbaar voor Ajax. Ik heb twee jaar lang binnen en buiten het veld alles voor de club gegeven. Waarom laat Ajax Davinson Sanchez wel gaan en mij niet? Er viel niet eens te praten”, aldus de teleurgestelde Younes.

De voormalige speler van Borussia Mönchengladbach zal echter niet bij de pakken neerzitten. “Ik zal me meer dan honderd procent blijven inzetten voor Ajax zolang ik onder contract sta. Voor het kampioenschap zal ik álles geven. Nooit heb ik me negatief over de club uitgelaten, maar ik moet nu voor mezelf opkomen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.