Matthijs de Ligt

[Verslag] Ajax na thuisverlies tegen FC Utrecht dieper in de zorgen

De tegenstander van vanmiddag, FC Utrecht, draait een wisselvallig seizoen. Hetzelfde valt te zeggen over Ajax, maar de laatste vier wedstrijden werden wel gewonnen. Ajax weet dat het niet de eerste keer zal zijn dat FC Utrecht de beste wedstrijd van het jaar tegen Ajax speelt. Keizer voert nog maar eens een aantal wisselingen door in zijn basiselftal. Younes is terug en speelt. Verder krijgt Dolberg de voorkeur boven Huntelaar en heeft Siem de Jong voor het eerst een basisplaats.

De intenties van Utrecht worden al in de eerste minuut van de wedstrijd duidelijk. Kerk wordt diep gestuurd en troeft in eerste instantie Wöber af. Pas als hij Onana voorbij is ruimt Wöber op. Ajax weet waar het aan toe is en is nu wel wakker, zou je zeggen. Niets is minder waar. Utrecht zet door en profiteert van de zeeën van ruimte die Ajax geeft. Na zes minuten valt het onvermijdelijke doelpunt. Labyad krijgt de bal van de weggestoken Kerk en werkt de bal na tussenkomst van de paal in het doel: 0-1. Het is een verdiende voorsprong. Ajax vecht zich na de vroege achterstand wat terug in de wedstrijd, maar kansen blijven lang uit. Younes krijgt een kansje, maar Younes scoort niet zo makkelijk – op zijn zachtst gezegd. Ook vandaag laat hij af en toe leuke dingen zien, maar het rendement is ongelooflijk laag. Toch komt Ajax voor rust nog wel op gelijke hoogte. De bal gaat komt via de verdedigers Veltman en De Ligt bij een andere verdediger, Viergever. Hij krijgt de bal achter Jensen: 1-1.

Na rust wordt het er niet beter op. Het spel van Ziyech is illustratief voor dit Ajax. De middenvelder die de kar zou moeten trekken doet zijn best, maar laat weinig goeds zien. De kans die Younes móét maken, als hij de bal van Dolberg krijgt, mist hij ook. Ook met de invallers Sinkgraven en Frenkie de Jong krijgt Ajax Utrecht niet op de knieën. Utrecht komt nog het dichtst bij een doelpunt. Uit het niets wordt de paal geraakt. De wedstrijd gaat al richting het einde, totdat Utrecht toch nog toe weet te slaan. Terwijl de tegenstander al lang blij is met een punt, getuige het tijdrekken, krijgen ze er zelfs drie. Younes levert in, de voorzet komt bij Labyad. Hij omspeelt Van de Beek met een beweging en vindt de verre hoek: 1-2. Ajax gaat roemloos ten onder. En dat voelde je al aankomen de laatste weken. Na het mindere spel blijven ook de punten weg. Ten Hag wint het zeer, zeer duidelijk van Keizer.

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Kuipers

Scoreverloop:

0-1, Labyad (6)

1-1, Viergever (43)

1-2, Labyad (85)

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber (Sinkgraven/63), Viergever (geel); Schöne (geel) (F. De Jong/63), S. De Jong (Van de Beek/77), Ziyech; Neres, Dolberg, Younes.

Wissels Ajax: Lamprou, Orejuela, Sinkgraven, F. De Jong, Van de Beek, Kluivert, Huntelaar.

FC Utrecht: Jensen; Klaiber (geel) (Troupée/86), Van der Maarel, Leeuwin, Janssen (geel), Emanuelson; Strieder, Van der Streek, Labyad (geel), Ayoub; Kerk.

Wissels FC Utrecht: Heus, Dumic, Dessers, Van der Meer, Troupée, Velanas, Willock, Görtler, Venema.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.