[VERSLAG] AJAX OFFICIEUS KAMPIOEN: 4-1 TEGEN UTRECHT

Na de ongelooflijke teleurstelling is het de zaak dat Ajax vandaag aan kop blijft in de Eredivisie. Met nog twee wedstrijden te gaan, nadert het einde van de competitie nu snel. Ten Hag kiest voor zijn ‘bekerfinaleopstelling’. Mazraoui start vanaf het midden, Huntelaar in de spits.

Het is niet te geloven, maar het gebeurt. De wedstrijd is nog geen minuut oud en het net trilt. Aan de verkeerde kant… FC Utrecht komt op voorsprong: 0-1. Na de desastreuze laatste minuut van woensdag, kon Ajax de eerste minuut van deze wedstrijd niet slechter beginnen. Ajax lijkt wel direct gehoor te geven aan deze wake-up call. Onder leiding van aanjager Ziyech steekt het elftal veel energie in deze wedstrijd. Een schot van Tadic gaat maar net voorlangs. Utrecht moet alle zeilen bijzetten om Ajax (onreglementair) te stoppen.

Na een kwartier zit de gelijkmaker erin. Na een prachtige pass van Ziyech komt de bal via Van de Beek bij Huntelaar. Natuurlijk scoort hij: 1-1! Het is het startsein voor een uitstekende wedstrijd van Ziyech. Misschien wel zijn laatste in de Johan Cruijff ArenA in het shirt van Ajax.. Zijn vrije trap wordt uit de hoek getikt, maar Ajax is duidelijk op zoek naar de voorsprong. Utrecht trekt zich terug, en dat maakt dat het een moeilijke wedstrijd wordt. De klok tikt hard door richting het eindsignaal van de eerste helft. Maar nu zit het eens mee vlak voor het affluiten. De laatste kans van de eerste helft is voor Van de Beek. Zijn kopbal is keeper Jensen te machtig: 2-1! De zeer belangrijke voorsprong kon op geen beter moment komen.

Na de rust dringt Ajax Utrecht terug op eigen helft. Toch is de marge te klein om eens rustig achterover te gaan zitten. Dat is het publiek sowieso niet van plan. De supporters zijn ijzersterk vandaag. De sfeer wordt nog beter van de tussenstand in Alkmaar. Daar komt AZ op 1-0 tegen PSV. Van de Beek krijgt een identieke kans als die waar de voorsprong uit kwam. Deze kopt hij echter op de vuisten van Jensen. Niet veel later krijgt Huntelaar een gigantische kans. Ook deze gaat er niet in… Af en toe komt Utrecht er dreigend uit.

Toch komt daar de bevrijdende 3-1. Een hoekschop valt voor de voeten van Tadic. Voor de 10e thuiswedstrijd op rij scoort hij. Ajax heeft een marge van twee! Drie minuten later is de wedstrijd helemaal binnen, voor wie nog twijfelde of niet te vroeg wilde juichen. Ziyech versiert een penalty, Tadic drukt af: 4-1! Leuk is het dat Traoré zijn debuut nog mag maken in de slotfase. Hij schiet de bal van dichtbij nog op de lat. Dan is het wachten op het eindsignaal in Alkmaar. De Johan Cruijff ArenA ontploft als ook daar wordt afgefloten. Ajax is (officieus) kampioen! Wat een seizoen. Wat een emoties ook binnen een week.

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Van Boekel

Scoreverloop:

0-1, Boussaid (1)

1-1, Huntelaar (14)

2-1, Van de Beek (45)

3-1, Tadic (75)

4-1, Tadic (80, p)

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico (geel); Mazraoui (Schöne/72), De Jong; Ziyech (Sinkgraven/86), Van de Beek, Tadic; Huntelaar (Traoré/90).

Wissels Ajax: Lamprou, Varela, Kristensen, Sinkgraven, Magallán, Labyad, Schöne, Traoré, Dolberg, De Wit, Lang, Ekkelenkamp.

FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert (geel) (Bergstrom/57), Janssen (geel), Gavory; Bazoer (geel) (Görtler/66), Strieder, Boussaid (Venema/46), Gustafson; Kerk, v.d.Streek (geel).

Wissels FC Utrecht: Marsman, Van der Maarel, Dessers, Bergstrom, Gortler, Venema.

Verslag van Bas Belder. Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Pre-Order het nieuwe Ajax thuisshirt 2019-2020 hier.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.