Ajax Goal thuis Van de Beek, Schöne, Neres

[Verslag] Ajax werkt aan het doelsaldo tegen VVV: 6-0

Na de deceptie van zondag is het aan Ajax om vandaag zonder enige twijfel VVV opzij te zetten in het eigen stadion. Gelukkig voor Ajax is linksback Tagliafico weer beschikbaar. Magallan en Mazraoui zijn dan weer geblesseerd.

Het is een vertrouwd beeld in de Johan Cruijff ArenA. De tegenstander trekt zich ver terug op eigen helft en Ajax probeert er doorheen te voetballen. Vandaag gaat dat nog niet in een denderend tempo. VVV blijft eenvoudig overeind en Ajax creeërt niet zoveel. Dolberg is na tien minuten dichtbij met een balletje achter zijn standbeen langs. Unnerstall keert de inzet knap. Er ging een agressieve tackle van Tagliafico aan vooraf. Zijn drive werd gemist de afgelopen weken. Omdat de backs hoog staan, heeft VVV veel ruimte in de omschakeling. Het is een bekend probleem na de winterstop, maar vandaag verspeelt Grot de ruimte die hem geboden wordt. Er is een slimmigheidje nodig om de wedstrijd open te breken. Ziyech voelt contact en verdient een vrije trap. Die schiet hij zelf feilloos binnen: 1-0. Dat is ook de ruststand.

Na de theepauze gaat Ajax voortvarend van start. De bal gaat weer rond zoals dat voor de winterstop vaak lukte. Het tweede doelpunt is een fraaie: Van de Beek lepelt de bal naar Dolberg, de Deen rondt prachtig af: 2-0. Niet veel later tikt Tadic een bal binnen. De inzet van Kristensen wordt nog gekeerd door Unnerstall, maar de Serviër is attent: 3-0. De punten zijn binnen en dus mag Tagliafico naar de kant. Er breken saaie minuten aan voor de toeschouwers, maar in de slotfase loopt de score nog rap op. Eerst is het de ingevallen Neres die de bal binnen frommelt: 4-0. Niet veel later legt de Braziliaan de bal breed op de eveneens ingevallen Huntelaar: 5-0. In de blessuretijd maakt Van de Beek nog een prachtig doelpunt. Hij krult de bal mooi in de verre hoek: 6-0. Hij kreeg de bal overigens van Neres, die dus in korte tijd (mede)verantwoordelijk is voor drie doelpunten.

Aanvang: 19.45 uur – Scheidsrechter: Lindhout

Scoreverloop:

1-0, Ziyech (35)

2-0, Dolberg (52)

3-0, Tadic (60)

4-0, Neres (85)

5-0, Huntelaar (86)

6-0, Van de Beek (90 +1)

Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico (Sinkgraven/63); Schöne, De Jong; Ziyech, Van de Beek, Tadic (Neres/72); Dolberg (Huntelaar/82).

Wissels Ajax: Lamprou, Varela, Veltman, Neres, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Schuurs, De Wit, Cerny, Ekkelenkamp.

VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes (Van Bruggen/66), Röseler, Janssen; Post, Seuntjens, Susic (Korkmaz/90); Grot, Mlapa (geel), Joosten (Van Ooijen/72).

Wissels VVV-Venlo: Samuelsen, Van Ooijen, Kum, Van Crooij, Dekker, Van Bruggen, Borgmann, Verbong, Korkmaz, Linthorst, Janssen.

Verslag van Bas Belder. Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.