[Verslag] Ajax wint van Roda dankzij Kluivert: 5-1

Na de monsterzege tegen NAC en de gewonnen midweekse oefenwedstrijd staat vandaag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Roda JC op het programma. Ajax moet het stellen zonder een rijtje geblesseerden. Huntelaar, Younes, Viergever en Sinkgraven zijn niet inzetbaar. Keizer wisselt zijn verdediging op vier posities. Het betekent de eerste basisplaats voor Zeefuik.

Ajax opent slordig. Passjes komen niet aan, aannames zijn slecht en het tempo ligt te laag. Op het ritme van de trommel op Zuid draait Ajax een gezapige wedstrijd af. Roda JC zet daar ook niets tegenover, maar dat is niet verwonderlijk. De ploeg scoorde pas negen keer in het hele seizoen. Alleen Zeefuik valt op met zijn stevige manier van voetballen. Hij raakt daarbij wel zijn lens kwijt, en dit is zo ongeveer het spannendste van deze wedstrijd tot nu toe. Wie Ajax een beetje kent, weet dat in dit soort wedstrijden ook een tegentreffer niet uit kan blijven. Na 35 minuten kan Kum zomaar raakkoppen na belabberd verdedigen: 0-1. Ajax wéér op achterstand in het eigen stadion. In de laatste seconde van de eerste helft krijgt Ajax meer dan het eigenlijk recht op heeft. Kluivert schudt zijn tegenstander af na een goede actie en schuift de bal langs keeper Jurjus, die nog niets te doen had gehad: 1-1.

Na de rust wordt Frenkie de Jong in het veld gebracht. Het kantelpunt in deze wedstrijd. Zeefuik gaat eruit, waardoor Ajax in een 3-4-3 gaat spelen. Ajax speelt wat dieper op de helft van Roda JC en Dolberg krijgt een goede kans om de 2-1 binnen te schieten. Hij stuit op keeper Jurjus, maar kort daarna is het wel raak. Via een andere voet schiet de Deen binnen: 2-1. Ajax op voorsprong. Nog geen minuut erna wordt de zege veiliggesteld. Kluivert schiet van grote afstand hard raak: 3-1. Een goede goal van de jonge linksbuiten, die vandaag als enige zijn niveau lijkt te halen. Het verzet van Roda JC is gebroken. In de slotfase loopt Ajax nog uit naar 4 en 5-1, door doelpunten van Van de Beek en opnieuw Kluivert. Ajax wint van een zwak Roda JC, maar was zelf drie kwartier minstens net zo slecht.

Aanvang: 12.30 uur – Scheidsrechter: Nijhuis

Scoreverloop:

0-1, Kum (32)

1-1, Kluivert (45)

2-1, Dolberg (57)

3-1, Kluivert (60)

4-1, Van de Beek (75)

5-1, Kluivert (85)

Ajax: Onana; Zeefuik (F. de Jong/46), Veltman, De Ligt, Wöber; Schöne (S. de Jong/81), Van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg, Kluivert (Johnsen/86).

Wissels Ajax: Van Leer, Bergsma, Viergever, Dankerlui, Eiting, F. De Jong, S. De Jong, Johnsen, Cassierra.

Roda JC: Jurjus; Götz, Kum, Auassar, Vansteenkiste; El Makrini, Ndenge (Vancamp/72); Engels (geel) (Milts/79), Gustafson, Van Velzen (Rosheuvel/64); Schahin.

Wissels Roda JC: Kurto, Werker, Ananou, Van Peppen, Derksen, Milts, Gnjatic, Rutjes, Rosheuvel, Vancamp.

Verslag van Bas Belder. Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.