[Verslag] Huntelaar matchwinner na moeizame wedstrijd in Groningen: 0-1

Ajax heeft een overvol programma. De komende weken staat er iedere vier dagen een wedstrijd op de kalender. Na de euforie van Turijn wacht vandaag de zware uitwedstrijd in en tegen Groningen. Ajax speelt weer met Tadic als nummer 9.

Frenkie de Jong komt al vroeg in de wedstrijd goed weg als hij in eigen zestien bijna de bal verliest. Hij voorkomt met een uiterste krachtinspanning dat het niet fataal afloopt. Het is De Ligt die de kansen krijgt namens Ajax. Twee kopballen gaan er niet in, waarbij er een zelfs tegen de paal gaat. Een vroege voorsprong zou gewenst zijn. Aan alles is te zien dat dit Groningen er een ‘vechtwedstrijd’ van wil maken. Ze krijgen daarin alle ruimte van scheidsrechter Higler.

Ajax is wel beter, maar soepel loopt het niet. Vooral Neres heeft wat moeite met de bal. Hij probeert het nog met een hakje, maar Padt staat op de goede plaats. Veltman krijgt een goede kans uit een hoekschop, maar Padt is snel uit zijn doel. Ook Groningen laat zich nog voor rust zien. Een schot gaat maar net naast. Ajax heeft het lastig en gaat met een 0-0 stand de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft bijt Groningen meer en meer van zich af. Een schot van Sierhuis gaat over. Doan krijgt een grotere. De Japanner die in verband wordt gebracht met Ajax kan na een combinatie met Sierhuis zo doorlopen. Zijn schot gaat voorlangs. De minuten tikken langzaam maar zeker weg. Ten Hag grijpt in. Hij heeft doelpunten -of anders toch minimaal een- en brengt Huntelaar. Met nog twintig minuten op de klok zet Ajax aan. Een gelijkspel vandaag kan een heel duur gelijkspel betekenen. Er moet gewonnen worden! De ploeg van trainer Buijs voetbalt als zijn trainer. Er wordt geschopt op alles wat beweegt. Het lukt Ajax maar niet om tot uitgespeelde kansen te komen.

Toch valt er een bal eindelijk goed. Huntelaar ruikt zijn kans als er een hoge bal zijn kant op wordt geschoten. Hij neemt de bal mee in de draai en schiet hem achter Padt! 0-1! Een zeer belangrijk doelpunt. Hij viert het uitbundig en trekt daarbij zijn shirt uit. Dat komt hem duur te staan. Een aantal minuten later deelt hij een beuk met een elleboogje erbij. Het is zijn tweede gele kaart. Ajax moet de slotfase zien te overleven met tien man. Het strijdplan van Groningen verandert van terugtrekken naar ballen vooruit pompen. Het wordt nog een aantal keer behoorlijk gevaarlijk. Onana moet zich strekken om de gelijkmaker te voorkomen. Ajax vecht zich naar het einde van 95 minuten voetbal. De overwinning wordt over de streep getrokken. Lekker! De opluchting is groot. Nog een uitwedstrijd te gaan. Dinsdag wacht Vitesse in de eigen Johan Cruijff ArenA.

Aanvang: 18.30 uur – Scheidsrechter: Higler

Scoreverloop:

0-1, Huntelaar (79)

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot (geel), Handwerker (Bruns/81); Doan, Reis (geel), Memisevic (geel), Bel Hassani (El Hankouri/68); Gladon (geel), Sierhuis.

Wissels FC Groningen: Van Kaam, Absalem, Itakura, El Hankouri, Begois, Hrustic, Kramer, Van de Looi, Bruns, Hoekstra, Pohl.

Ajax: Onana; Veltman (geel), De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (Huntelaar/59 (2x geel, rood), Van de Beek, De Jong; Ziyech (Kristensen/90), Tadic, Neres (Dolberg/77).

Wissels Ajax: Lamprou, Varela, Kristensen, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, Labyad, Dolberg, De Wit, Ekkelenkamp.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.