Versterkt Ajax wint van Istanbul Başakşehir

Ajax heeft haar eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in Oostenrijk gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag was met 2-1 te sterk voor Istanbul Başakşehir dankzij doelpunten van de spitsen Kasper Dolberg en Klaas Jan Huntelaar. In verhouding tot de vorige oefenduels is de selectie flink aangesterkt, want Ten Hag had de beschikking over onder meer Quincy Promes, Dusan Tadic en Razvan Marin die allen in de basis begonnen.

De wedstrijd ging in eerste instantie gelijk op, maar naar mate de eerste helft vorderde kreeg Ajax meer grip op het duel waaruit mooie combinaties en enkele kansen ontstonden. Na een klein half uur spelen werd het overwicht bekroond met een doelpunt van Dolberg waar een uitstekende combinatie aan vooraf ging tussen Tadic, Eiting en Van de Beek. Na rust kregen de Turken iets meer mogelijkheden, maar was het Huntelaar die scoorde uit de rebound van een schot van Jurgen Ekkelenkamp. In de slotfase bepaalde Karim Frei de eindstand op 2-1.

Opstelling Ajax eerste helft:
Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Dest; Eiting, Van de Beek, Marin; Promes, Dolberg en Tadic

Opstelling Ajax tweede helft:
Varela; Kristensen, Magallán, Pierie, J. Timber; Ekkelenkamp, De Wit, Schöne; Lang, Huntelaar en Labyad.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.