Vertonghen: ‘Alderweireld klaar voor volgende stap’

Jan Vertonghen vindt dat Toby Alderweireld deze zomer verder moet kijken dan Ajax. Hetzelfde zegt hij over Ajax-target Nacer Chadli. “Het zijn twee spelers die absoluut het niveau aankunnen en ik hoop dat ze deze zomer ook de stap kunnen maken. Ze zijn er klaar voor”, aldus de centrumverdediger van België. “De kwaliteiten van Toby ken ik natuurlijk heel goed. Die past er prima.”

Alderweireld zelf wil ook naar buitenland, maar stelt daar wel eisen aan. “Engeland en Duitsland zijn de mooie competities, waarin ik denk een volgende stap te kunnen maken. Ik moet ergens naartoe gaan waar ik een beetje kan voetballen en waar mijn stijl van spelen past”, vertelt hij in Telesport. “Aan de andere kant wil ik daar ook niet onderin gaan spelen. Ik wil Ajax verlaten voor een mooie club en anders blijf ik gewoon in Amsterdam.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.