Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 17 juli 2010 13:25 – Bron: Voetbal Primeur

Ajax is al enkele weken bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit gebeurt echter zonder de grote sterren van het WK. Eyong Enoh en Cristian Eriksen zijn deze week pas aangesloten en Maarten Stekelenburg, Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Luis Suárez melden zich pas maandag. Jan Vertonghen, de Belg die wel de hele voorbereiding meemaakt, vindt het geen ideale voorbereiding, maar wil niet meteen van het slechtste uitgaan. “Ik hoor nu opeens bij de oudjes, dat is wel apart”, aldus de verdediger.

“We zijn deze voorbereiding vol goede moed gestart, maar het is erg jammer dat we zo veel spelers missen. Voor mij is nu een andere taak weggelegd dan normaal, ik probeer de nieuwelingen zo veel mogelijk te helpen en wegwijs te maken. Hopelijk breken er deze weken een paar talentjes door. Intussen moeten wij als oude ervaren jongens nu gewoon zorgen dat we er staan.”

Op trainingskamp in Oostenrijk droeg Vertonghen, bij afwezigheid van Suárez, de aanvoerdersband. “Een goede stap in mijn ontwikkeling. Ik voel me absoluut nog niet uitgeleerd bij Ajax en daarom heb ik voor honderd procent de intentie om hier te blijven. Mijn doel is om met deze club een keer kampioen te worden en in de Champions League te spelen. Daar wil ik dit seizoen voor vechten.”

“Deze start is niet ideaal, maar ik wil niet doemdenken”, vervolgt hij. “Positief is bijvoorbeeld dat we nu eens met dezelfde trainer beginnen, weer eens wat anders. En dan hoop ik maar dat de WK-jongens mentaal en fysiek sterk genoeg zijn om straks de belangrijkste wedstrijden van het seizoen te spelen.”  

Reageren op dit bericht