Vertonghen onder de indruk van De Ligt: “Ongelooflijk”

Jan Vertonghen is aan zijn zevende seizoen bezig bij Tottenham Hotspur, maar de 31-jarige Belg volgt zijn voormalige club Ajax nog altijd op de voet. De verdediger geniet van de Europese resultaten en ook van de ontwikkeling van Matthijs de Ligt.

“Ik vraag mezelf vaak af: waar was ik op zijn leeftijd toen hij de Europa League-finale speelde? Of op negentienjarige leeftijd zoals nu. Hij is aanvoerder van Ajax en ik zat bij RKC”, zegt Vertonghen in gesprek met De Telegraaf. “Ongelooflijk”, vervolgt de international. “Hopelijk kan hij die lijn doortrekken, maar wat hij nu laat zien, is erg indrukwekkend. Ajax is op dit moment zo goed dat er weinig tussenstappen zijn. Het is voor Matthijs belangrijk om nu een goed seizoen te maken en dan hopelijk een mooie stap te zetten. Na 2,5 seizoen is hij klaar voor het grote werk. Al kan ik me ook voorstellen dat hij bij Ajax wil blijven als je zo’n goede groep hebt.”

Vertonghen, momenteel aan de kant met een hamstringblessure, zag gisteren de Spurs winnen van een negatief PSV (2-1). Ajax daarentegen laat wel iets zien in Europa. “Ik vind dat Ajax een ongelooflijk mooi, goed en uitgebalanceerd elftal heeft. Dan kan het opeens gaan lopen, zoals dat het destijds bij ons ook deed. We zien wel wat de toekomst brengt, maar Ajax zit in mijn hart en in mijn achterhoofd. Ik ben nu echter speler van Spurs, voel me heel erg goed en kan weinig zeggen over de toekomst”, aldus de Ajax-fan.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.