quote: Ozo

Schandalig hoe sommige mensen zomaar dingen zeggen die De Boer precies hetzelfde zegt. Beseffen jullie niet dat hij ons de Champions League heeft bezorgd? Hij is topscorer van de club, een van de beste spitsen van Nederland en hij is boos omdat hij niet ingelicht is over een plaats op de bank. Niet meer dan logisch, denk ik. Iedere voetballer wil spelen en staat voor gerechtigheid. Ik vind het een fout van De Boer die betuigt van onervarenheid. Ik hoop dat alles goed komt, want dit zou pas kapitaalvernietiging zijn, aangezien hij ons 7 miljoen gekost heeft.

Ten eerste roep ik (en met mij menig ander) al lang (voordat de naam van Frank de Boer ooit was gevallen) dat El Hamdaoui niet rendeert als 9 in een 4/3/3 systeem: Hij is een echte spits voor een 4/4/2 systeem waarbij hij speelt als schaduw spits.

Hij is bij Ajax gehaalt als vervanger van Suarez en als rechtsbuiten zou hij het zeker goed doen. Op links wordt het lastig aangezien hij nog geen deuk in een pakje boter schiet met zijn linkse been, laat staan dat hij een fatsoenlijke voorzet kan geven: als links buiten zal hij derhalve altijd naar binnen trekken, iets wat we bij Ajax juist niet willen van onze buiten spelers (de spreekwoordelijke trechter in lopen).

Het meeste commentaar dat je hier leest gaat dan ook zeker niet over de kwaliteiten van El Hamduaoi als voetballer; zoals ik al vaker heb gezegd het is en blijft een technisch zeer begaafde speler, hij is alleen niet de nummer 9 die Ajax nodig heeft op dit moment.

Wat betreft dat hij zich gekleineerd voelt: Frank de Boer heeft voor de wedstrijd zijn selectie verteld wie er gaan spelen. Dat kreeg iedereen tegelijk te horen. Waarom moet El Hamdaoui een speciale behandeling krijgen en voor de rest van de groep ingelicht worden? OF moet Frank eerst alle ‘sterren’ binnen de selectie een op een benaderen of ze nog wat op of aan te merken hebben op zijn opstelling voor hij deze aan de groep bekend maakt? Als er een nieuwe trainer is dan weet je dat de basis elf kan veranderen.

Verder heeft de winnende trainer altijd gelijk en als je op de manier hoe Ajax speelde met 0-2 wint van Milan dan is daar niets tegen in te brengen lijkt me.

Wat mij steekt is dat deze persoon zich schijnbaar te goed voelt om een wedstrijd op de bank te zitten als dat de wens van de trainer is. Dhr. El Hamdaoui is werknemer van Ajax en heeft te luisteren naar wie er voor de groep staat: de trainer is de baas en niemand is groter dan Ajax. Verder krijgt hij betaalt om zich zo goed mogelijk voor Ajax in te zetten: zo wel op als naast het veld! Ook als er Ronaldo of Messi op je shirt staat heb je te luisteren naar de trainer.

Ajax moet af van het impulsieve voetbal waar het het moet hebben van ingevingen van mannen als Suarez en El Hamdaoui en gewoon weer gaan voetballen zoals Ajax dat behoort te doen (en dat lukt behoorlijk tot zover met Frank aan het roer, de veldbezetting lijkt tenminste weer ergens op en het balletje gaat rond zo als we dat zo graag zien). En als El Hamdaoui zich te groot voelt om zich aan te passen aan het systeem dat de trainer wil spelen en zich dan ziek meldt dan ligt het probleem toch echt bij hem en niet bij de club of bij de trainer.

Natuurlijk zou het jammer zijn als hij vertrekt (zeker als ook Suarez vertrekt), zowel voor Ajax als voor de Nederlandse competitie, maar een speler heeft zich aan te passen aan de club waar hij speelt en niet andersom; zeker als die club Ajax heet. Als een speler daar niet mee kan leven dan is het beter dat hij zijn heil ergens anders gaat zoeken.

 
[Bewerkt door Ares op 23-12-2010 om 20:47]

Reageren op dit bericht