Donny van de Beek en Frenkie de Jong

VI: Ajax wil na Ziyech en Kluivert niemand meer laten gaan

Ajax wil na de verkoop van Justin Kluivert en Hakim Ziyech een leegloop voorkomen, meldt Voetbal International. Het voetbalweekblad denkt wel dat dit een zeer moeilijke zaak wordt aangezien er nog andere spelers een vertrekwens hebben en/of in de nadrukkelijke belangstelling staan van kapitaalkrachtige clubs.

Davinson Sánchez liet dit vorig seizoen zien, toen de 22-jarige verdediger op het laatste moment een transfer naar Tottenham Hotspur wist af te dwingen. Zijn verblijf in Amsterdam bleef daardoor slechts tot één seizoen beperkt.

Naast Kluivert en Ziyech staat ook Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt open voor een transfer naar een Europese topclub. Volgens VI zou de 18-jarige Ajacied steeds vaker bij de Engelse landskampioen Manchester City genoemd worden.

Ook rond Frenkie de Jong is er veel aandacht van de media en grote clubs. Zo hoopt FC Barcelona hem snel te kunnen vastleggen, al is het maar om concurrenten Bayern München, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund voor te blijven.

Rond André Onana is het vooralsnog opvallend stil, maar de 22-jarige keeper gaf midden april aan dat hij bij Ajax wil vertrekken. Er zijn nog geen sappige transfergeruchten rond de doelman, maar ook dat kan snel veranderen als een andere topkeeper een toptransfer maakt. De carrousel zal dan echt op gang komen.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.