Nick Viergever

Viergever: “Heel slecht gevoel overgehouden aan deze wedstrijd”

Ajax won gisteren met 3-0 van PEC Zwolle. De Amsterdamse club begon de wedstrijd met een 4-2-4-systeem dat later werd omgezet naar 4-3-3. Nick Viergever was nog niet enthousiast over het niveau wat de Amsterdamse club gisteren liet zien tegen de Zwolse club.

“Ik heb een heel slecht gevoel overgehouden aan deze wedstrijd”, zegt Viergever tegen Voetbal International. “Dat klinkt misschien gek als je met 3-0 wint, maar het ging lange tijd zo moeizaam. Het liep niet, er ontbrak iets in ons spel, en ook het vertrouwen is maar deels aanwezig. Gevolg is dat PEC het tempo lange tijd bepaalde. Dat kan niet. En dan hadden we nog geluk dat zij ook niet veel geloof in hun spel hadden, anders had het zomaar verkeerd kunnen aflopen.”

Ajax liet PEC Zwolle lang in de wedstrijd en dat zinde de 28-jarige Ajacied niet. “Het was allemaal zo statisch, met dit nieuwe systeem liep het niet. Zo gek is dat ook niet, we hebben er pas twee keer op kunnen trainen. Na vanavond is duidelijk dat voor dit systeem nog heel veel trainingsuren noodzakelijk zijn.”

Na het het wisselen van Dolberg en het inbrengen van middenvelder Frenkie de Jong en het terugvallen op het 4-3-3-systeem kwam Ajax weer een beetje in het oude spel. “De trainer kiest ervoor en dat begrijp ik ook wel als je spitsen van het kaliber Dolberg en Huntelaar in je selectie hebt. Voor elke verdediging is het niet lekker om daar tegen te spelen. Maar vandaag lagen de frustraties bij ons. Er is een hoop werk aan de winkel, in welk systeem dan ook. Als we op deze manier doorgaan, worden we geen kampioen”, besluit de kritische Viergever.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal International

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.