Nick Viergever

Viergever: “Hoe de club er nu in staat, daar heb ik geen goed gevoel bij”

Nick Viergever is één van de weinige verdedigers bij Ajax. De 28-jarige Ajacied heeft een aflopend contract bij de Amsterdamse club. De linkspoot kon dit seizoen al vertrekken naar Bayer Leverkusen, maar Ajax liet hem niet gaan. Maar directeur spelersbeleid Marc Overmars legt hem ook geen nieuw contract voor. Een vreemde situatie.

“In een persoonlijk gesprek heeft ook Keizer vertrouwen in mij uitgesproken. Maar vanuit de club is er momenteel niet het vertrouwen om mij een contractverlenging aan te bieden”, zegt Viergever in een interview met Het Parool.

Vijf weken geleden kon Viergever vertrekken naar de Bundesliga, maar die overgang ging dus niet door. “Het is een aparte situatie. Ik heb het er wel even moeilijk mee gehad, want je mist de waardering die je verwacht. Ik heb ook duidelijk gezegd tegen Overmars hoe ik erover denk, maar hij kon me geen helderheid verschaffen over mijn toekomst bij Ajax”, aldus Viergever.

Er komt nog een vervolggesprek, maar of er dan alsnog een contractverlenging komt uitrollen? “Daar kun je pas over nadenken als er een voorstel ligt. Maar er is voor mij niets te kiezen. Hoe de club er nu in staat, daar heb ik geen goed gevoel bij. Heel anders dan bij de trainer en mijn medespelers. In de selectie voel ik wel die waardering.”

Krijgt Viergever geen contract omdat er veel jeugdig verdedigend talent rondloopt op De Toekomst? “Er komt veel jeugd door, maar niet zoveel verdedigers. De vraag is: wat wil je? Feyenoord is kampioen geworden met veel ervaren jongens in de ploeg. Hier denken ze anders. Al gaat Ajax nu wel weer spelers halen, heb ik begrepen”, zo besluit de international zijn klaagzang over het warrige technische beleid van Marc Overmars c.s.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.