Nick Viergever

Viergever voorwaardelijk geschorst na kakkerlakken-incident

Nick Viergever heeft een schorsing van één wedstrijd voorwaardelijk gekregen, voor het beledigende liedje dat hij zong over concurrent Feyenoord na De Klassieker (1-4). Nick Viergever is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager, zo meldt de KNVB maandag via officiële kanalen. 

Na de overwinning tegen Feyenoord ruim een week geleden liet Viergever zich in een Amsterdams café kwetsend uit over de rivaal. “Het zijn maar kutkakkerlakken”, scandeerde de Ajacied. Een video van de zingende Viergever belandde op internet. Ajax liet in een verklaring weten dat de club het gedrag van de verdediger afkeurt en ook Viergever betuigde spijt van zijn actie: “Dat was een momentje van stomheid.”

Volgens de aanklager schaadt Viergever met zijn uitlatingen de belangen van het voetbal en de voetbalsport in het algemeen. De voetbalbond heeft bij het bepalen van de strafmaat rekening gehouden met de verklaring van Viergever, het feit dat het incident zich heeft afgespeeld in een café, waar naast Ajax-spelers alleen barpersoneel en enkele andere gasten waren, en het feit dat Viergever zich er niet van bewust was dat dit gefilmd kon worden, zo schrijft de KNVB.

Bron:
KNVB

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student