Nick Viergever

Viergever: “We moeten het lef weer krijgen om door te dekken”

Nick Viergever zal vanavond om 20.45 uur waarschijnlijk aan de aftrap staan bij Heracles – Ajax, de competitieopener van de Amsterdamse club. De verdediger ziet dat Ajax nog min of meer dezelfde speelstijl hanteert als onder de vertrokken trainer Peter Bosz.

“Wat goed is moet je niet wegdoen, vind ik”, zegt Viergever tegen NUsport. Marcel Keizer zwaait nu de scepter over Ajax 1 en gaat op dezelfde voet verder als de naar Dortmund vertrokken Bosz. “Het spel van vorig jaar was goed. Dat willen we dit seizoen nog verder opkrikken. De visie van deze trainer, hoe hij het precies wil doen, daar moet nog wel aan gesleuteld worden.”

Als voorbeeld noemt Viergever het drukzetten in de beide wedstrijden tegen Nice. “Vorig jaar was het drukzetten uitstekend verzorgd. Tegen Nice slaagden we daar niet de hele wedstrijd in. Daar moeten we weer in komen”, vindt de 28-jarige Ajacied. “Soms zetten we pas tien meter achter de middenlijn druk, terwijl we vorig jaar bij wijze van spreken tien meter voor de middenlijn drukzetten. Dat zijn kleine verschillen. We moeten het lef weer krijgen om door te dekken en de tegenstander bij de strot te grijpen”, vindt Viergever.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.