Vijf nieuwe speelsters voor Ajax

De Ajax Vrouwen hebben zich versterkt met vijf nieuwe speelsters. Claudia van den Heiligenberg en Kelly Zeeman komen over van Telstar. Ook Marjolijn van den Bighelaar (PSV) en Inessa Kaagman (Hollandia) komen volgend seizoen uit voor Ajax. Lauren Delleman is doorgestroomd vanuit het CTO-talententeam.

Voor Claudia van den Heiligenberg en Kelly Zeeman wacht deze zomer eerst nog het Europees Kampioenschap in Zweden. Beide internationals bereiden zich momenteel met het Nederlands vrouwenelftal voor op het EK. Bij Oranje treffen de dames alvast de nodige teamgenoten die ze straks in Amsterdam zullen tegenkomen.

Van den Heiligenberg voegt behoorlijk wat kampioenservaring toe aan de Ajax-selectie. Met AZ werd ze de afgelopen jaren drie keer landskampioen, en dat wil ze met Ajax ook graag bereiken.
Ook Van den Bighelaar (22) weet wat het is om kampioen van Nederland te worden. Voordat ze voor PSV uitkwam, veroverde de aanvalster in 2012 de dubbel met ADO Den Haag.

De Ajax Vrouwen trainen nog tot eind juni door en beginnen vervolgens op 28 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste speelronde in de BeNe League staat gepland op 30 augustus.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.