Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 december 2015 21:59 – Bron: NOS Sport

Viktor Fischer gaf na afloop van Ajax – Molde FK een realistische analyse van de wedstrijd. Want hoe kan het dat Ajax zo goed speelde tegen Heerenveen, terwijl daar tegen Molde niks van terug te zien was? “Dat ligt aan de manier hoe de tegenstander wil spelen, maar ook dat we tegen Heerenveen snel met 2-0 voor komen te staan. Als het schot van Nemanja (Gudelj red.) erin gaat, wordt het 2-0 en een hele andere wedstrijd.”

Fischer baalt ook van de tegengoal. “Maar daarna geven we dom een doelpunt weg en moet je spelen tegen twee geparkeerde bussen. Dan komen zij in hun kracht, spelen zij op de counter. En ze kunnen goed verdedigen. We maken het onszelf lastig door niet de 2-0 te maken. De paar momenten dat we wel een halve kans hebben, zoals Anwar (El Ghazi red.) die op de lat schiet, moet je die killen. Dan speel je ineens een goede wedstrijd. In zo’n wedstrijd krijg je geen tien kansen, maar twee of drie. En die hebben we laten liggen.”

Ajax is dus uitgeschakeld in de Europa League. Volgens de Deen lag dat niet aan het gelijkspel van donderdag tegen Molde, maar heeft Ajax het al aan het begin van het seizoen laten liggen. “In de eerste wedstrijd tegen Celtic en uit tegen Molde hadden we zeker moeten winnen. Het ligt niet aan vandaag.” Het is opvallend te noemen dat Ajax in de Eredivisie goed speelt, maar dat het Europees niet van de grond komt. “Het ligt misschien aan gebrek aan ervaring, maar dat is geen excuus.”