Vitesse dient Ajax extreem pijnlijke nederlaag toe

Na het gelijkspel tegen ADO Den Haag heeft Ajax opnieuw een flinke tegenslag te verwerken gekregen. In het GelreDome was Vitesse met 3-2 te sterk voor de nummer twee van de Eredivisie. Door de pijnlijke nederlaag bedraagt de achterstand op koploper PSV inmiddels al 10 punten.

Na amper 3 minuten kreeg Siem de Jong al de kans op een vroege gelijkmaker. De spits verzuimde een vrije trap van Schöne echter in de korte hoek binnen te lopen. De sterke openingsfase werd echter niet doorgezet en een mislukte terugspeelbal van Veltman leidde zelfs een Arnhemse voorsprong in. Navarone Foor haalde vanaf 25 meter de trekker over en zag zijn poging in de kruising belanden.

Het was de voorbode voor een matige eerste helft van de Amsterdammers. Tagliafico had geluk dat Kuipers geen strafschop zag in zijn actie op Mount en even later was Wöber zelfs de reddende engel op de lijn na een kopbal van Miazga. Het enige dat de ploeg van Ten Hag daar voor rust tegenover kon stellen was een kopbal van De Ligt.

In het tweede bedrijf was het niet veel beter van Ajax kant en kreeg het binnen tien minuten de deksel op de neus. Wöber ging verschrikkelijk in de fout en gunde Linssen een vrije doortocht naar Onana. De kleine aanvaller zag de goalie er nog aanzitten, maar verdubbelde wel de voorsprong. Cassierra en Younes werden direct door Ten Hag het veld ingestuurd en de Colombiaan beloonde binnen één minuut het vertrouwen door een corner achter Pasveer te koppen.

Kort daarop raakte collega invaller Younes de paal en kon Cassierra een slippertje van Pasveer niet bekronen. Dat het aanvallende spel risico’s met zich meebracht, ondervond Ajax toen Linssen uit een standaardsituatie de marge weer naar twee verdubbelde. Aan de andere kant voorkwam Pasveer tot driemaal toe dat de aansluitingstreffer op het bord verscheen. Kort voor tijd kon De Jong nog de 3-2 binnen schieten, maar daar bleef het bij.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber (59. Cassierra), Tagliafico; Schöne, Van de Beek (78. Mazraoui), Ziyech; Neres, S. de Jong, Kluivert (59. Younes)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Christiaan Stevens

Christiaan Stevens