Voetbalblessures: veelvoorkomende, voorkomen en de Ajax-spelers

We kennen het allemaal, een aantal spelers ontbreekt bij de wedstrijd vanwege blessures. Dat is al balen en het is dubbelop balen als deze speler nu net zo belangrijk is voor de aankomende wedstrijd. Ook als je zelf elke zaterdag op het veld staat, zal je ongetwijfeld wel eens te maken hebben gehad met een blessure. Maar welke blessures zijn nu typische voetbalblessures? En kun je ze ook goed voorkomen?

Meest voorkomende blessures bij het voetballen

Voetballen is niet de meest blessuregevoelige sport. Maar toch liggen de cijfers hoog als het gaat om voetbalblessures. Jaarlijks worden er zo’n 800.000 tot wel één miljoen voetbalblessures gerapporteerd. Dit is ongeveer één op de vier van het totaal aantal sportblessures. De meest voorkomende zijn toch wel enkelblessures, knieblessures en blessures aan de heup of bovenbeen. Vooral verzwikte enkels komen regelmatig voor. Een bekende knieblessure bij voetballers is een gescheurde kruisband. Met deze blessure ben je minimaal zeker een aantal maanden uit de running. Er zijn blessures die zich na een periode van rust zelf weer herstellen, maar soms is er ook sprake van een acute blessure. Dan moet je direct naar de spoedeisende hulp. Denk hierbij aan botbreuken, bijvoorbeeld aan de pols of vinger. Zorg voor een goede zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken kan je helpen om er één te kiezen die bij jou en je sportleven past.

Voetbalblessures voorkomen

Een voetbalblessure is nooit helemaal te voorkomen. Sporten brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. En de één is er gevoeliger voor dan de ander. Maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om de kans op een blessure zoveel mogelijk te voorkomen. Belangrijk is om een goede warming-up te doen voor de training en wedstrijden. Doe tijdens de warming-up spierversterkende oefeningen. Door een verbeterde voetbaltechniek- en vaardigheden heb je minder kans op bijvoorbeeld verzwikkingen. Draag goede schoenen die bij jouw voeten passen. En zorg natuurlijk voor een veilige omgeving op het veld. Kies ook voor een zorgverzekering die de hulp goed dekt. Hulp bij de spoedeisende hulp zit in je basispakket. Maar heb je eventuele fysiotherapie nodig vanwege een blessure? Dan is een aanvullend pakket vaak voordeliger dan het betalen van (een deel van) de behandelingen. Ieder jaar zorgverzekeringen vergelijken bespaart je een hoop euro’s, omdat je de verzekering dan kunt aanpassen naar de beoogde zorg.

Blessures bij Ajaxspelers

Ook Ajax is helaas nooit vrij van een selectie waarin niemand blessures heeft. Nu mist Donny van de Beek in het eerste deel van het seizoen een aantal wedstrijden van de Eredivisie vanwege een spierblessure. Op dit moment traint hij apart van de groep. Van de Beek is sinds eind augustus al geblesseerd en het is nog niet duidelijk wanneer hij weer in actie komt in het eerste elftal van Ajax. Noussair Mazraoui is niet ongeschonden door de interlands gekomen. Sinds begin september kampt hij met een voetblessure. En Dušan Tadić kan hopelijk binnenkort weer mee doen, hij heeft een lichte spierblessure opgelopen tijdens de interlands.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.